16976
post-template-default,single,single-post,postid-16976,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qi-blocks-1.1.1,qodef-gutenberg--no-touch,qode-quick-links-1.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17453
 

Lokal boligindretter: Vi er ikke modige med farver

Lokal boligindretter: Vi er ikke modige med farver

BOLIGSTYLIST ANETTE HAUGAARD FRA HEDENSTED LEVER AF AT INDRETTE FOR PRIVATE BORGERE. NÅR KUNDERNE IKKE ER PARATE TIL AT TAGE SPRINGET UD I EN VÆG I EN DYB OG MARKANT FARVE, VEJLEDER HUN DEM OFTE TIL AT BEGYNDTE MED EN STØVET OG MERE DÆMPER FARVE. ARKIVFOTO: MICHAEL SVENNINGSEN

Line Kyed liky@hsfo.dk

Der kan være mange gode grunde til at lægge en farve på væggen, det kan understrege vores personlighed og være godt for psyken. Alligevel er det de færreste, der vover sig ud i en den helt store farverige forvandling, fortæller lokale Anette Haugaard fra firmaet Indretning by Haugaard.

 

 

 

 

 

“Kunderne synes, det lyder helt fantastisk, når jeg fortæller, at det er jordfarver og de mere dybe farver, vi lige nu ser som en af de større boligtendenser. Men derfra og så til turde sætte en markant farve på væggen kan der være langt for rigtig mange”.

Anette Haugaard

 

Bolig

Hedensted: Det kan godt være, at boligindretningen for tiden forsøger at hive mere farve på væggene i vores hjem, og selvom det kan se flot ud i magasiner, blade og hos boligbloggere, så er det alligevel de færreste, der tør tage skridtet.

Det erfarer boligstylist Anette Haugaard, der er bosat i Hedensted, Ved Bækken, med sin mand og to børn.

Siden 2015 har hun drevet firmaet Indretning by Haugaard, hvor hun indretter og styler private hjem samt vejleder i boligindretning.

– Kunderne synes, det lyder helt fantastisk, når jeg fortæller, at det er jordfarver og de mere dybe farver, vi lige nu ser som en af de større boligtendenser.

– Men derfra og så til turde sætte en markant farve på væggen kan der være langt for rigtig mange, fortæller hun.

Ofte foreslår kunderne at lægge en grå nuance på væggen. Men det er ikke tilstrækkeligt, mener Annette Haugaard, hvis man vil sætte sit eget præg på boligen.

– Sort, hvid og grå kan vi forholde os til, og vi kan sætte alt til det. Det giver bare ikke en personlighed i boligen, og vil man gerne understrege for sig selv – og andre, hvem man er, så kommer man ikke til det med de farver. De er for almindelige, og alle tyer til det, siger Anette Haugaard.

De sikre valg

Anette Haugaard byder i de situationer ind med mere dæmpede farver. Et helt bevidst valg, der kan virke knap så drastisk for hendes kunder, der på den måde rykker nærmere det udtryk, de ønsker at skabe i deres bolig.

– Støvede farver, grønlige og blålige, er mere sikre valg, hvis folk er usikre på, om de tør springe ud med en farvet væg. De støvede nuancer og lyse pastelfarver kan vi desuden holde til at kigge på i længere tid. Og så er de faktisk som oftest lettere at få til at hænge sammen med den øvrige indretning i boligen, siger Anette Haugaard.

Når hun guider i indretning og herunder farvevalg, bliver der taget udgangspunkt i det interiør, hjemmet i forvejen består af. Det princip tager hun også i sin egen bolig.

– Jeg havde en sort væg i vores køkkenalrum, som jeg har skiftet ud med en støvet grøn. Væggen skulle nemlig passe til vores blå stol, som står i rummet – og som jeg er utrolig glad for, da den har en værdi for mig, siger Anette Haugaard.

 

 

 

Velbefindende

Det rette farvevalg afhænger også af størrelsen på rummet. Små rum og dybe farver kan give en hulestemning, og det er ikke alle, der vil kunne forliges med det, siger Anette Haugaard.

Hun arbejder blandt andet med, hvordan lyset bliver reflekteret i rummene i forhold til de ønsker, kunderne måtte have. Nogle vælger eksempelvis mere glans i malingen for bedre at få lyset reflekteret i rummet.

Overordnet set handler det også om vores velbefindende, lyder forklaringen:

– Det er ikke kun for at skabe et smart hjem, jeg indretter for mine kunder. Farver kan rent faktisk have en yderst positiv indvirkning på langt de fleste af os. For eksempel ville jeg som person blive helt ideforladt, hvis jeg kun havde hvide vægge omkring mig. Så det har jeg af netop den grund naturligvis ikke, lyder det fra Anette Haugaard.

 

Læs flere artikler og blog indlæg om indretning her:

https://byhaugaard.dk/bliv-inspireret-paa-bloggen-om-indretning/

Se artiklen i Hedensted ugeavis på side 20 lige her: http://www.e-pages.dk/hedenstedavis/415/Følg mig på FacebookFølg mig på HouzzFølg mig på PinterestFølg mig på Instagram