Boligstylist: Ingen har godt af at bo som statister i eget hjem ⋆ ByHaugaard
16273
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16273,bridge-core-3.0.7,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qode-quick-links-1.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17453

Boligstylist: Ingen har godt af at bo som statister i eget hjem

Indretning af hjemmet skal helst afspejle, hvem vi er, for så finder vi os bedst til rette. Af den grund skal vi ikke lægge os alt for meget op af strømlinede tendenser fra magasiner og tv, lyder det fra boligstylist, Anette Haugaard, der er bosat i Hedensted med sin mand og to børn.

Hedensted: Står sofaen godt her, og hvad med lysindfald og farver og tæpper og billeder og ….

 

Spørgsmålene kan være mange. Og mens nogle elsker at indrette, finder andre det langt mere svært – og besværligt.

En af de personer, der er vild med indretning og tilmed har gjort det til sit levebrød, er Hedensted-borgeren Anette Haugaard, 39. Hun har arbejdsplads fra hjemmet ved Bækken 60 i Hedensted og er uddannet dekoratør. De seneste tre år har hun levet af at indrette hjem for privatpersoner via sit firma Indretning by Haugaard.

 

– Nogle tror, man skal indrette sig nøjagtigt, som man ser det i magasiner og på tv. Men ærligt talt, så ender man med at føle sig som en statist i sit eget hjem – med en indretning uden stemning og personlighed. Det har ingen godt af, siger Anette Haugaard.

“Mine kunder er primært private borgere, men jeg vil også gerne på sigt åbne for indretning af receptioner og venteværelser, som mange steder trænger til at blive piftet op” 
Anette Haugaard, boligstylist

Forskellige retninger

Selvom Anette Haugaard lever af at indrette og guide andre, er hjemmet ved Bækken ikke et sted, hvor hun ofte inviterer kunder indenfor.

 

– Jeg bruger ikke aktivt mit hjem i forhold til kunder, og nogle tænker nok også – hvordan mon jeg bor. Og her må jeg erkende, at jeg bor med det, der giver mening for mig og min familie, siger hun.

 

Anette Haugaard viser rundt i privaten. Her er arvegods fra bedsteforældre – en dragkiste, hun har sat hjul på – og en arvet kommode, som hun har placeret noget af nutidens keramik på, og så er mandens samling af modelbiler samlet i et Ikea-skab.

 

– Her er et aftryk af os alle fire, og indretningen herhjemme er derfor et miks af noget industrielt, klassisk og afslappet. Vi skal alle kunne føle os hjemme og slappe af med de ting, der giver mening for os, siger hun.

Intet showroom

Der er også rum i huset, hvor Anette Haugaard ikke så ofte nærmer sig.

 

– Mange børn bor virkeligt fint – næsten som var det et showroom. Og det tyder på, at der har været en stilbevidst forælder indover det hele. Men børn er børn, og de skal jo føle sig hjemme på deres værelse.

 

– Herhjemme er det derfor ikke altid, værelserne ser ud, som jeg gerne ville have dem til, især når det gælder oprydning. Og vores børn er også til dels selv med til at bestemme, hvad der for eksempel kommer på væggene hos dem, siger Anette Haugaard, der sammen med manden Søren Cramer har en dreng på otte år og en pige på 13.

Spildplads det bedste

Anette Haugaard og hendes mand købte grunden ved Bækken 60 i 2003 og byggede huset i 2004. I 2009 lavede de en tilbygning, og i dag bor de på 158 kvm.

 

I tilbygningen har familien en højloftet stue, et kontor samt et viktualierum. Og så er der en større mellemgang, der binder stuen sammen med køkkenalrum og den øvrige del af huset.

 

– Faktisk er vores mellemgang – det håndværkerne kaldte spildplads – et af de bedste rum i hele huset. Her har vi stillet en lys sofa, vi har arvet af min mormor og morfar, og her er lysindfald fra terrassedøre og sol samt kig til både stue, haven og køkken, fortæller Anette Haugaard.

 

Husets køkkenalrum fik ved tilbygningen også lavet et stort ovenlys i køkkenalrummet. Her er rummet desuden “bundet sammen” med køkkenet via en sortmalet væg i midten af rummet.

 

– Det hjælper altid at lægge farve på en væg for at få lange rum til at virke mere sammenhængende. Det skaber hygge, siger Anette Haugaard.

Rakte en hånd

Anette Haugaard er født og opvokset nord for Viborg, mødte sin mand Søren Cramer i Vejle i 2001, og sammen fandt de grunden i Hedensted. Forud for hendes liv som selvstændig var hun senest ansat som dekoratør og indretningskonsulent hos BoConcept i Vejle, hvor hun også deltog i flere kurser med fokus på indretning.

 

– Da de lukkede for tre år, siden spurgte landechefen, hvad jeg drømte om. At blive selvstændig, svarede jeg, og så sagde han: “Skal vi ikke hjælpe dig med det Anette”.

 

– Og sådan blev det. Jeg var de første to år ansat som freelance i kæden. Det var en god hjælp økonomisk set, fortæller hun.

 

I dag løser hun stadig i ny og næ et par opgaver for firmaets Aarhus-afdeling, men har nu fået godt gang i sit eget foretagende.

 

– Mine kunder er primært private borgere, men jeg vil også gerne på sigt åbne mere for erhverv med primært indretning af receptioner og venteværelser, som mange steder trænger til at blive piftet op. På det erhvervsmæssige område har jeg også en del erfaring fra tidligere arbejdspladser, der desuden tæller Baby Sam, Bauhaus, H&M samt City Vest i Aarhus, siger Anette Haugaard.

Artiklen er skrevet af Ugeavisen og kan læses her
Følg mig på FacebookFølg mig på HouzzFølg mig på PinterestFølg mig på Instagram