Fem råd til indretning ⋆ ByHaugaard
16298
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16298,bridge-core-3.0.7,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qode-quick-links-1.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17453

Fem råd til indretning

Lysindfald, farver på vægge og gulvtæpper. Dekoratør og interiør-stylist Anette Haugaard giver her fem bud på, hvordan man kan gøre sin bolig mere personlig.

Hedensted: En indretning – fem hurtige råd fra interiør-stylist Anette Haugaard.

 

To farver

Anette Haugaard har først og fremmest to overordnede faktorer, hun altid navigerer ud fra, når hun skal vejlede i indretning rundt i de private hjem, hun besøger.

 

– Jeg spørger altid, hvilke to farver, der betyder mest for folk. Og det er her, vi tager udgangspunkt. Og lyder svaret, at det er oldemors vase i blålige nuancer, vi skal bygge rundt om, så gør vi det, siger Anette Haugaard.

Ryd op

En anden øvelse er oprydning. Læg 10 ting frem og vælg kun tre – smid det andet ud.

 

– Se det er en hård øvelse for de fleste. Det synes jeg også selv. Men når det er gjort, gør det godt. Hvorfor gemme på noget, der alligevel aldrig bliver brugt, men kun fylder. Derefter supplerer vi med det, der er tilbage, siger hun.

Maling

Tænk i hygge og indtryk. Her kan maling være nyttig, siger Anette Haugaard.

 

Hun forklarer:

– Overvej at male en væg for at gøre rummet mere personligt. Eller mal en ramme rundt om yndlings-maleriet – det skaber også en god effekt, hvor man samtidig fremhæver noget af det, der har betydning.

Lysindfald

Lys behøver ikke blot at komme et sted fra.

 

– Mange tænker lys-indfald i øjenhøjde. Men har man mulighed for det, så hæng gerne lamper i forskellige højder, ligesom ovenlys kan være med til at skabe et lys-spil og dermed sætte dele af huset, der fremstår mørkere i spil.

 

– Lys hygger, og forskellige lys-indfald er med til at gøre huset mere spændende at færdes i, siger Anette Haugaard.

Udnyt væggene

At hænge billeder midt på en væg kan både være en gode idé, men nogle gange også være det modsatte.

 

– Specielt i huse med højt til loftet skal man tænke i også at få aktiveret de kvadratmeter, der ligger op mod loftet. På den måde fremhæver man husets højde og kobler de store vægge sammen med den øvrige indretning. Høje lofter har det med at fremstå dunkle – specielt om aftenen. Det kan en man modvirke ved eventuelt at lave en billedvæg, hvor man udnytter hele væghøjden. Herved sætter man væggen mere i spil og bringer liv ind på de flader også, råder Anette Haugaard.

Artiklen er skrevet af Ugeavisen og kan læses her
Følg mig på FacebookFølg mig på HouzzFølg mig på PinterestFølg mig på Instagram